uitleg

Het oefenen van een theorie-examen via deze site is in feite heel simpel. Op elke pagina vind je een link die je rechtstreeks naar de oefenexamens brengt. Klik op de link en kies je methode van betalen. Betalen kan via iDeal, SMS of telefonisch. Na betaling start het examen meteen.

 Elk oefenexamen bestaat uit 65 vragen met beeld, vergelijkbaar met de manier waarop ook het CBR het officiële theorie-examen afneemt. Er zijn vragen waarop je met ja of nee moet antwoorden, vragen met een A, B of C antwoord en open vragen waar je een getal in dient te vullen. Aan elke vraag is een bepaalde tijdslimiet verbonden.

Op de examenpagina kun je vervolgens kiezen uit 5 verschillende oefenexamens:
- 3 complete examens in de stijl van de officiële examens die het CBR afneemt;
- 1 examen dat specifiek is gericht op gevaarherkenning;
- 1 examen waarin de overige vragen aan bod komen (verkeersregels & inzicht en risico).


 • Heb je alle 65 de vragen beantwoord, dan ontvang je de uitslag van je examen. Je krijgt niet alleen te horen of je bent geslaagd of gezakt, maar ook welke vragen je foutief hebt beantwoord en wat het goede antwoord had moeten zijn. Op die manier wordt meteen duidelijk waar je eventuele zwakke punten liggen en waar je nog wat extra op moet oefenen.

  De vragen zijn, in het geval van de 3 complete examens, onder te verdelen in 3 categorieën die ook door het CBR worden gehanteerd:
  - gevaarherkenning (25 vragen);
  - verkeersregels (30 vragen);
  - verkeersinzicht en risico (10 vragen).

  Een oefenexamen neemt ongeveer 15 minuten in beslag.


  • Succes!


 • Gratis Demo-examen
  Volledige examens