HET AUTO-EXAMEN

    Theorieconcurrent.nl Theorieconcurrent.nl Theorieconcurrent.nl Theorieconcurrent.nl Theorieconcurrent.nl Theorieconcurrent.nl  

Voordat je praktijk-examen kan doen, moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen. Hiervoor kun je terecht bij één van de CBR-vestigingen in Nederland. Dit mag al vanaf je 16e! Je kunt van tevoren al wel een examendatum reserveren. Als je ouder dan 16,5 jaar bent mag je aan praktijklessen beginnen. Bij het CBR kunnen ze je hier meer over vertellen.

Het officiele CBR theorie-examen voor het autorijbewijs (B) bestaat uit 3 onderdelen:
- gevaarherkenning (25 vragen);
- verkeersregels (30 vragen);
- verkeersinzicht en risico (10 vragen).

 


 

Bij het CBR:
Het totale theorie-examen neemt ongeveer drie kwartier in beslag, inclusief de uitleg. Zorg dat je zo’n half uur voor aanvang van het examen aanwezig bent. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die op een scherm worden vertoond. Verplaats jezelf in de bestuurder van het CBR-voertuig en beslis wat volgens jou het juiste antwoord is. Om te slagen voor je theorie-examen moet je minimaal 12 van de 25 gevaarherkenningsvragen goed beantwoord hebben en 35 van de 40 overige vragen. Heb je voor beide onderdelen minimaal een voldoende, dan ben je geslaagd. Zo niet, dan zul je het examen helaas nog een keer over moeten doen. Een goede voorbereiding op je theorie-examen is dan ook erg belangrijk. Als je bent geslaagd, ontvang je een theoriecertificaat. Dit is 1,5 jaar geldig. Binnen dit anderhalf jaar moet je ook slagen voor het praktijkexamen voor de personenauto. Lukt dit niet, dan zul je helaas opnieuw theorie-examen moeten doen. Het theorieexamen mag je tegenwoordig al halen vanaf 16 jaar.

 


Selecteer hierboven het examen dat jij wilt oefenen; een gratis voorbeeld examen, een compleet theorie-examen (zoals bij het CBR) of een examen in een specifiek onderdeel (gevaarherkenning of de overige vragen).

 

Succes!